A Secret Weapon For schoorsteenvegen

Wiki Article

BELANGRIJK: hoewel dit vaak niet opgenomen wordt in de voorwaarden van de opstalverzekering, verwachten de meeste verzekeraars wel dat je je schoorsteen op tijd laat reinigen en hiervan ook een attest of factuur kan voorleggen in geval van een schoorsteenbrand. Kan je dit niet? Dan kan dit voor de verzekeraar een reden zijn om je niet uit te betalen.

"Ik wilde echt wat doen aan de isolatie van mijn huis, dus ben on the web op zoek gegaan naar bedrijven voor die klus. Via Solvari werd ik binnen ‘n 7 days gematcht aan two firma’s uit mijn buurt. 1 bedrijf gaat mijn dak nu isoleren."

Gebruik je heel vaak je verwarmingsinstallatie? Dan laat je de schoorsteen zelfs very best 2 keer per jaar reinigen. Heb je een installatie op gas? Dan volstaat een tweejaarlijkse reiniging.

By way of het dak: een schoorsteenveger maakt hierbij gebruik van een soort kogel waaraan een borstel is vastgemaakt. Via een touw wordt deze borstel beetje bij beetje naar beneden gelaten in de schouw zodat het roet losgeschuurd wordt.

Hierdoor komt veel afzetting los. Dit valt by means of het rookkanaal naar beneden, waarna het wordt opgeveegd.

Advies op maat: stuit de schoorsteenveger tijdens de werken op andere mogelijke problemen, zoals scheuren in de loodslabben of loslatende voegen? Dan stelt hij jou de meest geschikte oplossing voor, waarna hij die ook uitvoert.

Dit resulteert niet alleen in lagere stookkosten, maar draagt ook bij aan een duurzamer energieverbruik.

"Was op zoek naar een partij voor zonnepanelen, dus vulde het formulier in. Na een paar dagen zaten we al in het traject met one van de voorgestelde bedrijven. Erg tevreden!"

Ook hier valt het roet dat je los schuurt naar beneden. Om te voorkomen dat het vuil in huis terecht komt kan je de schouwopening afplakken fulfilled two overlappende stukken krantenpapier.

Loodslabben vervangen (€ 100 à a hundred and twenty per meter): vertoont de strook lood rond de buitenkant van je schoorsteen scheurtjes? Dan is er een verhoogd risico op een lekkende schoorsteen. Om dit te vermijden kan je ofwel loodstickers ofwel nieuwe loodslabben laten plaatsen.

Regelmatig gebruik van kwalitatief veegmateriaal verlengt de levensduur van uw kachel aanzienlijk. Door het rookkanaal vrij te houden van obstructies en schadelijke afzettingen, voorkomt u slijtage en corrosie. Zo blijft uw kachel in topconditie en kunt u jarenlang genieten van een betrouwbare warmtebron.

Wilt u meer informatie about schoorsteen vegen of wilt u een afspraak maken? Neem dan Speak to satisfied ons op by way of telefoonnummer 0546-673080 of vul het contactformulier in. U mag ook een mail sturen naar [email protected]

In Nederland zijn er geen wettelijke verplichtingen omtrent het vegen van de schoorsteen. Hoe dan ook is het toch sterk aangeraden. Maar de schoorsteen vegen, mag je dat zelf doen en hoe ga je daarbij te werk? Of laat je het more info werk beter above aan een Experienced? Lees er alles above in dit artikel.

By way of het huis: by means of deze methode duwt de schoorsteenveger een lichtere borstel naar boven doorway de stok stukje bij stukje te verlengen.

Report this wiki page